Concluzii

Programul România Jună 2030. România în 3Decenii

Programul România Jună 2030 a fost lansat în cadrul ediției din acest an a Galei Studenților Români din Străinătate. Volumul sintetizează concluziile dezbaterilor din cadrul Forumului România Jună, ce a avut loc în perioada 12-14 august 2011.

Discuțiile s-au purtat în jurul a 10 domenii prioritare: cultură, democrație și justiție, economie, educație, energie și mediu, identitate națională, relații internaționale și securitate națională, sănătate, solidaritate socială, tehnologie și antreprenoriat. Au fost dezbătute obstacolele ce frânează buna funcționare a acestor domenii, au fost identificate soluții și măsuri practice pentru depășirea lor.

Publicația lansată cu ocazia Galei redă, astfel, o viziune de dezvoltare pentru România orizontului de timp 2030, conturată de cei peste 300 de participanți la Forumul din august. Totodată, această publicație reprezintă un excelent imbold pentru inițierea unui dialog constructiv cu principalii factori de decizie din România despre rolul generației tinere în procesul de dezvoltare a țării noastre pe termen mediu și lung.

Forumul România Jună

Forumul România Jună s-a desfășurat între 12-14 august la Institutul Bancar Român (IBR), din București, cu sprijinul Băncii Naționale a României (BNR).  Rezultatele celor trei zile de discuții sunt prezentate pe scurt prin raportul fiecărui grup de expertiză (GE).

Publicarea în formă finală a rapoartelor este preconizată pentru luna ianuarie 2012 și va integra atât ideile inițiale exprimate în cadrul Forumului, cât și elemente noi rezultate în urma unor dezbateri online.

Forumul România Jună este o platformă deschisă de idei și proiecte. Participanții invită toți factorii de decizie din diverse medii (social, politic, civic etc.) ale societății românești să dezbată, să îmbunătățească și să-și asume ideile Forumului România Jună.

 

SINTEZE SUPUSE DEZBATERII PUBLICE ONLINE

1. DEJ

2. EDU

3. TECH

4. SANA 
5. SOC 
6. EM
7. RO 
8. ECON